viernes, 3 de agosto de 2007

El famós Huo guo de Sichuan

Era la última tarda que passàvem amb l'Eva...a ella només li quedava pendent una cosa de totes les que s’havia proposat en el viatge..provar el famós Huo Guo. I us preguntareu què és el Huo Guo? És una mena de "fondue" a la Xinesa. Consisteix en un caldo, crec que és de pollastre o una cassola d'oli d'espècies i picants que constantment bull en una cassola. Com que jo no m'atrevia amb el picant, vem triar un Huo Guo mixte, no picant i picant i aquí el teniu.
Posted by Picasa
A l’esquerra i tenim el caldo de pollastre i a la dreta l’oli amb bitxo i espècies que pica com molts de vosaltres no us podeu arribar a imaginar a part de que és exageradament oliós.
En Dani ja s’ha acostumat a les espècies i l'Eva sembla que també, ha anat molt ràpid, sembla que el picant no li afecta gaire.
Jo em mantinc al marge, per si de cas.
Bé, seguim amb el Huo Guo...
a part dels caldos, es demana a la carta tot allò que hi vulguis sucar...patates, bolets, carn, peix, llengua, verdures, tomàquets, ous petits bullits ...
La cerimònia del Huo Guo consisteix en posar tots els aliments anomenats a dins del caldo o oli i esperar de 5 minuts a 15 minuts i anar agafant amb els palillos xinesos, passar-ho per una mena d’oli mecerat i tot seguit cap a la boca.
S’ha de dir que un 50% dels restaurants a Xengdu estan preparats per coure el Huo Guo, doncs al mig de cada taula hi ha una cassola incorporada amb la botella de butà al costat.
A molta gent d’aquesta part de la Xina, si el menjar no porta picant no els agrada, per tant, són especialistes en gastar hores i hores menjant Huo Guo i gaudint del picant.
Als restaurants es pot disfrutar sovint de l’espectacle que ofereixen xinesos i xineses menjant Huo Guo i suant amb la cara vermella com un tomàquet del picant que s’estan menjant, això si, amb una expressió de satisfacció que fa enveja.
El nostre sopar va servir per acabar de consolidar la nostra amistat amb l’Eva, mira per on, estudiant a la mateixa universitat, interessades en les mateixes històries d’idiomes i viatges i ens hem anat a trobar a la Xina, també cal dir que es diu Eva...així que incorporarem una altra Eva dins la llista de les nostres amigues.

No hay comentarios: