martes, 20 de febrero de 2007

Productes espanyols a Chengdu

Desde la nostra arrivada a Chengdu, al setembre del 2006, hem tingut la curiositat i necessitat de buscar productes de la nostra terra i la cerca no ens està sent gaire productiva, de fet, fins ara n'hem trobat ben pocs. El resultat de la cerca ens ha fet arrivar a la següent conclusió: Chengdu gaudeix d'una amplia oferta de treball per a totes aquelles empreses espanyoles que busquin un mercat plè de consumidors potencials.
Algunes de les empreses que han aconseguit entrar en el mercat de Chengdu:
Torres amb el vi, tot i que només trobem el producte en restaurants de gran nivell. No hem estat capaços de trobar absolutament cap vi espanyol ni en supermercats ni en botigues delicatessen. Bé, a les grans superfícies del Carrefour, hi hem trobat el Cava de Freixenet, a la Xina encara no està massa clara la diferència entre un vi i un cava, així que el podriem incorporar en aquest sector.
L'empresa Torres té una sucursal a Shanghai i amb el vi Sangre de Toro està arrivant a conquerir el mercat xinès. Per temes de màrqueting van introduïr el vi amb un toro de plàstic lligat d'una cinta al coll de l'ampolla amb els colors de la senyera, als xinesos els hi agradava tant l'esmentada presentació que un cop acabada la promoció l'empresa va decidir treure el toro i les vendes del vi van sofrir un daltabaix de fins al 50%. Així que actualment el sangre de toro a Xina incorpora el Torito.
Si us interessa el mercat del vi a la Xina l' Oficina Econòmica i Comercial de l'Embaixada d'Espanya a Pequín ha elaborat un estudi de mercat molt interessant.
L'Oli d'oliva Carbonell el vam trobar en una botiga delicatessen (botiga de productes representatius de diferents països arréu del món) on només hi havia aquest producte espanyol.
La casa Nestlé sería la única que ha entrat de plè, diríem que ha aconseguit la bona distribució dels seus productes per arréu de la Ciutat.
Anirem ampliant el post a mida que anem trobant nous productes, si teniu informació sobre el tema o creieu que alguna dada s'hauria d'actualitzar, agrairé la vostra aportació.

No hay comentarios: