lunes, 29 de enero de 2007

Les gallines, companyes de viatge

Si, si... ni més ni menys gallines que van en bus, és el que ens vem trobar l'altre dia mentre estavem dins de l'autobus per anar a visitar el Mao Zedong.
Hi ha moltes coses que per a nosaltres són estranyes, si més no, que a Barcelona ja no es veuen, però aquí et pots trobar qualsevol mercat ambulant, no hi fronteres tot s'hi val.
Aquestes dues senyores venen gallines i les venen vives i aquest dia vem compartir un viatge en bus, la veritat és que no ens va fer gaire gràcia ni a mi ni a en Dani, doncs tot el tema dels SARS fa una mica de por, però no ho vem poder evitar.
Les gallines però es veien sanes i no paraven de cridar...br..br.. i dins de l'autobús la olor diguem que no era massa bona, tot i així no deixa de ser interessant.

Posted by Picasa

Quan parlo de mercats ambulants em refereixo que cada xino té un negoci i un negoci pot ser qualsevol cosa però el que més es veu és:
-senyores i senyors que renten les sabates (estan assentades a un tambureta i posen una cadira al davant perquè si assenti el consumidor).
-un senyor amb una balança al davant (li dones 1 yuan i et peses).
-Bicis i tricicles amb cistells de fruita.
-Paradetes de tofu, salsixes, pinxitos. Paradetes que consten de normalment un tricicle amb una bandeja a on hi couen el menjar i que a sota té una bombona de botà per fer foc.
-Les àvies s'assenten a terra amb un tamburet i venen ous bullits, una mena d'arròs a la cassola embolicat amb farcellets d'alguna alga, moniatos cuits, blat de moro cuit etc.
-Agafen branques de flors d'hivern i les emboliquen amb un fil i les posen amb una canya de bambu.
Tot el que us he comentat sol ser bastant rudimentari, jo, més d'una vegada he pensat que si una d'aquestes pobres àvies anés a barcelona li tirarien els ous pel cap però aquí dóna resultats tant joves com nens com grans, tothom compra, és al.lucinant.

No hay comentarios: