sábado, 27 de enero de 2007

ITO YOKADO

ITO YOKADO és el nom d'un supermercat situat al centre de Chengdu i us volia explicar que se sent un dijous a les quatre de la tarda dins d'un supermercat a la Xina.
Sabeu quan anem al mercadillo de Sant Adrià, que semblen que regalin els productes?(roba, sabates, samarretes...), bé, doncs, al Ito Yokado vagis el dia que hi vagis i a l' hora que hi vagis sembla que tot sigui gratuït perquè està plegat de gent. Us he de dir que és un dels supermercats més cars de la ciutat i sembla ser que el fet de que sigui car no és un impediment perquè la gent hi deixi d'anar.
Curiositats:
- a cada mostrador hi ha un dependent/a que està al servei del consumidor
- a cada estanteria hi ha un dependent/a que està al servei del consumidor
- cada dependent/a acostuma a picar de mans o a cridar (igual que al mercadillo) per cridar l'atenció del consumidor)
-cada dependent/a dona la benvinguda al consumidor (quan aquest arriva al seu sector)
-quan el consumidor arriva a la caixa , a l'hora de pagar, la caixera li fa una reverència donant la benvinguda i quan acava de pagar li fa una altra per demanar que hi torni un altre dia.
Una altra cosa que m'ha sobtat són les peixeteries, els peixos estan vius dins de peixeres, i res, tries el que més t'agrada (ja sigui perquè nada millor o perquè té uns colors molt vius o perquè et sembla que està molt fresc i acavat de pescar) i el señales amb el dit, el peixeter l'agafa i li talla el cap i tot seguit te l'emportes a casa i al forn.
A mi m'ha sobtat, però les meves amigues tant japoneses com coreanes m'han dit que a Japó i a Corea es fa el mateix, així que aquí la rara sóc jo.
Però el millor de tot és intentar pujar al bus per tornar a casa...hi ha tantíssima gent... és impressionant! està plegat de xinos!
je,je....



Posted by Picasa



Posted by Picasa

No hay comentarios: